Questions? Feedback? powered by Olark live chat software
 

 

MIKSI SINUN KANNATTAA SIJOITTAA FIXURAN KORKOTUOTTEESEEN?

Sijoitusten vuosittainen tuotto on ollut keskimäärin 7,9 %*. Fixura on sopiva sijoitusmuoto pitkäjänteiselle sijoittajalle, joka etsii hyvää ja tasaista tuottoa kohtuullisella riskillä. Tuote ei ole riippuvainen pörssikursseista tai korkojen heilahteluista, eikä siihen sisälly samanlaista ajoitukseen liittyvää riskiä kuin edellä mainittuihin. Kun olet tehnyt sijoituspäätöksen ja siirtänyt pääoman meille lainattavaksi, voit käytännössä unohtaa koko sijoituksen ja nauttia sen tuotoista.

*Keskimääräinen vuosituotto kulujen ja luottotappioiden jälkeen vuosien 2010 ja 2018 välisenä aikana.

 

AUTOMAATTINEN SIJOITTAMINEN

Automaattisen sijoitustoiminnon avulla voit valita omat kriteerisi luotonantoon. Järjestelmä sijoittaa automaattisesti aina, kun Fixura-tililläsi on sijoitettavissa olevia pääomia. Automaattinen sijoitustoiminto hajauttaa riskiä mahdollisimman paljon ja yhteen lainaan tehtävän sijoituksen maksimikoko määräytyy omien kriteeriesi mukaan.

Kun olet määrittänyt salkkusi ehdot, järjestelmä uudelleensijoittaa tulovirran uusiin lainoihin valitsemiesi kriteeriesi mukaan niin kauan kuin haluat. Sijoittaessasi Fixuran kautta luot helposti itsellesi optimoidun sijoitussalkun, joka huolehtii itsestään.

Minimoi riskit ja kasvata tuottoa

Hajauta salkku

Sijoittamisessa on tärkeää muistaa hajauttaa rahat useammalle lainanottajalle. Uudelleensijoittaminen lisää hajautusta.

Uudelleensijoita

Uudelleensijoittaminen kasvattaa tuottoa. Kun korkovoitot sijoitetaan uudelleen, hyödyt korkoa korolle efektistä.

OPTIMOI RISKI

Mikäli kriteerisi ovat liian tiukat, saattaa salkkuusi jäädä tuottamatonta pääomaa. Ratkaisu on optimoida salkun riskiä. Tuotto ja riski kulkevat käsi kädessä.

Talleta ja sijoita

Säännöllinen tallettaminen ja sijoittaminen kasvattavat tuottoa. Pitämällä jatkuvasti pääoman ja koron sijoitettuna maksimoit tuottomahdollisuutesi.

 

 

KENELLE LAINATAAN?

Fixuralla on tarkat ehdot lainaa hakeville henkilöille. Lainanhakijan on oltava 21–68-vuotias Suomessa vakituisesti vähintään 3 vuotta asunut henkilö, jolla on säännölliset tulot. Fixura ei myönnä lainaa henkilöille, joilla on maksuhäiriömerkintöjä. Kaikki lainanhakijat saavat luottoluokituksen, joka perustuu Soliditet (Bisnode Finland) luottotietoihin, heidän arvioonsa henkilön luottokelpoisuudesta sekä Fixuran omiin tilastoihin.

Luottoluokituksen perusteella lainanhakijat jaetaan viiteen eri tähtiluokkaan. Sinä sijoittajana määrittelet tähtiluokkakohtaiset sijoituskriteerisi: koron, allokaation, hajautuksen ja laina-ajan. Korkotason voit määritellä 6-27% välillä. Palvelussamme sijoitetaan vain suomalaisiin vertaislainoihin.

 

sijoittaminen

 

TUOTTO JA RISKI

Sijoittajien tuotto syntyy lainanottajan maksamasta korosta. Sijoittamiseen liittyy aina riskejä. Fixuran korkosijoitustuotteeseen liittyy kolme riskiä: luottotappiot, lainan ennenaikainen takaisinmaksu ja maksuvapaa kuukausi. Luottotappioriskien minimoimiseksi lainanhakijat seulotaan tarkasti ja jaetaan viiteen eri tähtiluokkaan. Jos lainaaja käyttää lakisääteisen vuosittaisen yhden lyhennysvapaan kuukauden, sijoitusaika pitenee vastaavasti. Jos laina maksetaan ennenaikaisesti takaisin, salkun passiivisen pääoman määrä kasvaa hetkellisesti. Järjestelmä pyrkii minimoimaan passiivisen pääoman määrää uudelleensijoittamalla.

On hyvä muistaa, että sijoittamiseen liittyy aina riskejä. Viisaasti hajauttamalla sijoituksen useaan lainaan pystyt vähentämään riskejä.

VEROTUS

Vertaislainojen korkotuotto on verotettavaa pääomatuloa. Suomalaisten sijoittajien korkotuotot ilmoitetaan suoraan verottajalle. Luottotappiot ovat Suomessa vähennyskelpoisia sekä yrityksille, että vuoden 2018 alusta alkaen myös yksityishenkilöille. Lue lisää blogistamme.