Yleiset ehdot


1.Lainanottajan ehdot


1.1 Mahdollisuus nostaa lainaa

Fixura Ab Oy:n välittämää lainaa voi nostaa henkilö:
– joka on täysivaltainen ja on 21-68 -vuotias.
– joka asuu pysyvästi Suomessa.
– joka on selvittänyt tulotietonsa Fixuralle.
– jolla ei ole maksuhäiriöitä.
– joka ei ole hallituksen jäsenenä yrityksessä, jolle on rekisteröity maksuhäiriöitä.
– jolla on verkkopankkitunnukset niissä pankeissa jonka kanssa Fixuralla on yhteistyösopimus
– jolla on matkapuhelin ja matkapuhelinliittymä operaattorin kanssa jonka kanssa Fixuralla on yhteistyösopimus. Puhelinnumero ei saa olla salainen, siinä ei saa olla palvelunumeroestoa, eikä se saa olla prepaid-liitymä.

Kun lainanottaja on hyväksynyt saamansa lainan voi hän jättää uuden lainahakemuksen kolmen kuukauden kuluttua, edellyttäen että kolme ensimmäistä lyhennystä on maksettu ajoissa. Lainanottajalla voi olla yhteensä kolme aktiivista lainaa tai 10 000 euroa lainattua pääomaa.

Fixura pidättää itselleen oikeuden estää henkilöä ottamasta lainaa tai poistaa jo olemassa olevan lainahakemuksen. Turvallisuussyistä ja anonymiteetin suojaamiseksi pidätämme oikeuden muuttaa ja/tai poistaa käyttäjätunnus ja muita profiilin julkisia tietoja.

 

1.2 Lainanottajan maksut 

Fixura Ab Oy perii seuraavat maksut: 
Välitysmaksu 1 000 EUR – 10 000 EUR lainasta on 2 % vuodessa lainan kokonaissummasta. Lainan takaisinmaksu jaetaan kuukausittaisiksi eriksi (enint. 60 kk.). Avausmaksu on 7,5 % lainasummasta ja se vähennetään heti lainasta. Lainan tilinhoitomaksu on 5,50 EUR kuukausittain. Toimintamme ei ole ALV-velvollista ja siitä syystä yllä mainitut kulut eivät sisällä arvonlisäveroa.

Lainanottaja voi halutessaan maksaa lainansa kokonaan takaisin aikaisemmin kuin maksusuunnitelmaan on merkitty. Tässä tapauksessa lainanottaja maksaa jäljellä olevan pääoman, avoimen koron ja avoimet tilinhoitomaksut sekä vuosittaiset välitysmaksut koko laina-ajalta alkuperäisen maksusuunnitelman mukaan.

 

1.3 Luottoanalyysi 

Fixura tekee Instantor-luottoanalyysin avulla selvityksen asiakkaan takaisinmaksukyvystä. Instantor luottoanalyysi analysoi lainanottajan verkkopankin tilitapahtumat. Palvelu ei tallenna mitään asiakkaan tietoja vaan lähettää ainoastaan yhteenvedon maksutiedoista Fixuralle.

 

1.4 Maksamaton lasku

On todella tärkeää maksaa kuukausierät ajoissa. Mikäli lainanottaja ei maksa kuukausittaista maksueräänsä, lähetetään hänelle kirjallinen maksumuistutus ja laskuun lisätään muistutusmaksu. Tämän jälkeen velka annetaan perintätoimiston hoidettavaksi. Kun erä on lähetetty perintään siihen lisätään perintätoimiston maksut sekä viivästyskorko. Korot kuuluvat Sijoittajalle, muut maksut kuuluvat perintätoimistolle ja välittäjälle. Kun erä on lähetetty perintään kasvaa viivästyskorko eräpäivästä alkaen sovitun koron mukaisesti kunnes velka/erät on maksettu kokonaisuudessaan. Mikäli maksamattomien laskujen arvo on yhteensä 5% tai enemmän lainan alkuperäisestä pääomasta, erääntyy laina kokonaan. Maksujen jatkuva maksamatta jättäminen voi johtaa oikeustoimenpiteisiin ja mahdollisesti aiheuttaa maksuhäiriömerkinnän luottotietoihin. Maksamatta jäämisen pitkittyessä erääntyvät erät peritään ulosottoteitse.

 

1.5 Laskutus

Kaikki laskutus, muistutukset sekä perintäilmoitukset tapahtuvat elektronisesti sähköpostin kautta.

 

2. Henkilötietojen käsittely ja luottotarkastus 

Fixura Ab Oy pidättää itselleen oikeuden: 

– Käsitellä henkilötietoja niin, että yhtiö voi hoitaa velvollisuutensa lainanottajaa ja sijoittajaa kohtaan.
– Käyttää saatua ja käsiteltyä tietoa yhteistyössä viranomaisten ja yhteistyökumppanien kanssa.
– Käyttää tietoja omassa markkinoinnissaan sekä yhteistyökumppanien tuotteiden ja palvelun markkinoinnissa.
– Antaa laskutuksen ja reskontran kolmannen osapuolen hoidettavaksi.
– Tarkistaa henkilön luottokelpoisuuden ja luottoluokituksen käyttämällä esimerkiksi luottotietopalveluja kuten Soliditet (Bisnode Finland Oy) ja Instantor.

Fixura ei voi taata sivuillensa ladattujen tai yhtiölle toimitettujen palkkatodistusten luotettavuutta.