Kysymykset ja vastaukset

Täältä löydät vastaukset useimmin kysyttyihin sijoittajien kysymyksiin. Jos mieltäsi askarruttavaan kysymykseen ei löydy alla olevista vastausta, niin asiakaspalvelumme auttaa mielellään!

 

Kuka voi sijoittaa Fixuran kautta?

Jotta voisit sijoittaa Fixuran välittämiin lainoihin, sinun tulee olla vähintään 18-vuotias. Sijoituksen minimimäärä on 1000 euroa.

Onko Fixuran kautta sijoittaminen turvallista?

Rahan sijoittamisessa on aina riskinsä ja vertaislainoihin pätee sama vanha totuus kuin muihinkin sijoituksiin:
korkeampi tuotto-odotus kulkee käsi kädessä korkeamman riskin kanssa.
Luottotappioriskien minimoimiseksi Fixuralla on tarkat kriteerit lainaa hakeville henkilöille:
– Lainanhakijan on oltava 21-68-vuotias Suomessa vakituisesti asuva ja hänellä on oltava säännölliset tulot.
– Henkilöt, joilla on maksuhäiriömerkintöjä, eivät voi hakea lainaa Fixuran kautta.
– Sama pätee henkilöihin, jotka ovat laiminlyöneet takaisinmaksunsa Fixuran kautta aiemmin haetuissa lainoissa.
– Kaikki lainanhakijat saavat luottoluokituksen, joka perustuu Soliditet (Bisnode Finland) luottotietoihin, heidän arvioonsa henkilön luottokelpoisuudesta sekä Fixuran omiin tilastoihin. Default-riski on laskettu Fixuran tilastojen perusteella.

Mikä on minimisijoitus?

Minimisijoitus lainoihin on 1 000 euroa, joka tulee sijoittaa kymmenen lainaan. Huomioi kulut rahaa omalle Fixura-tilillesi siirtäessä.

Manuaalinen sijoitus

Jos haluat, voit myös manuaalisesti itse valita lainat, joihin sijoitat. Riskin hajauttamiseksi sijoita mahdollisimman pieniä osuuksia moneen eri lainaan. Lainailmoitukset, jotka odottavat sijoituksia, julkaistaan sivuilla.

Miten Fixuran kautta tehtyjä sijoituksia verotetaan?

Korkotuloista on maksettava pääomatuloveroa. Suomessa pääomatuloista maksetaan pääomaveroa voimassa olevan veroprosentin mukaan. Maksamattomien lainojen eriä ei voi vähentää verotuksessa. Lisää aiheesta osoitteessa vero.fi -> Pääomatulot ja luovutustappiot. Fixura toimittaa ennakonpidätyksen tuloverolain alaisesta korosta.

Mitä tapahtuu jos lainaaja ei maksa lainaansa takaisin?

Maksun viipyessä lainanottaja saa ensin maksumuistutuksen, ja sen jälkeen saatava siirretään perintään. Laina erääntyy kokonaisuudessaan, jos erääntyneet erät ylittävät 6% lainan kokonaissummasta. Ellei lainaa edelleenkään makseta, laina menee käräjäoikeuden kautta ulosottoon. Perinnästä koituvat ylimääräiset kulut tulevat lainanottajan maksettaviksi. Sijoittajille ei koidu ylimääräisiä kuluja, vaan lainaajan on maksettava viivästyskorkoa koko ajalta.

Miten päivitän profiilini tiedot?

Henkilökohtaiset tiedot kuten tilinumero ja osoitetiedot voit päivittää itse kirjautumalla Fixura-tilillesi ja menemällä kohtaan Asetukset. Mikäli haluat muuttaa muita tietoja pyydämme sinua ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme info@fixura.fi

Mikä on VIP-asiakas?

Mitä suuremman sijoituksen teet Fixuran välittämiin lainoihin, sitä paremmat edut saat. Kaiken tasoiset VIP-asiakkaat ovat oikeutettuja mm. henkilökohtaiseen neuvontaan ja he voivat osallistua heille järjestettäviin asiakasiltoihin.

Miten nostan rahoja Fixura-tililtäni?

Lainaajien maksamat kuukausittaiset lyhennykset siirretään sijoittajan Fixura-tilille. Sijoittaja voi milloin tahansa nostaa rahat omalle pankkitililleen sisäänkirjautumisen jälkeen kohdasta Tilini. Siirto kestää 2–3 pankkipäivää ja maksaa 4 euroa. Suurin osa sijoittajista sijoittaa kuitenkin lyhennykset uusiin lainoihin, jolloin myös tuotto ajan myötä nousee