Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Kysymykset ja vastaukset

Täältä löydät vastaukset useimmin kysyttyihin lainanottajien kysymyksiin. Jos mieltäsi askarruttavaan kysymykseen ei löydy alla olevista vastausta, niin asiakaspalvelumme auttaa mielellään!

 

Mikä on Fixura?

Fixura on Suomen ensimmäinen ja Pohjoismaiden vanhin vertaislainoja välittävä yritys. Vertaislaina tarkoittaa ihmisten välistä lainaa – yhdistämme lainanhakijat ja lainanantajat. Kaikki lainat tulevat siis yksityishenkilöiltä ja Fixura toimii ainoastaan lainojen välittäjänä tarjoten palvelualustan. Lainanottajat ja lainanantajat sopivat keskenään lainaan liittyvistä ehdoista, mutta pysyvät toisilleen anonyymeina.

Miten pääsen alkuun?

Kun haluat lainata rahaa, tulee sinun ensin täyttää lainahakemus. Hakemuksen täyttäminen on helppoa ja nopeaa. Varaathan hakemuksen tekemistä varten pankkitunnuksesi ja uusimman palkkakuittisi tai muun tulotodistuksen PDF-muodossa.

Mitä minulta vaaditaan, jotta voisin lainata Fixuran kautta?

Täyttääksesi lainanottajan yleiset ehdot, tulee sinun ottaa huomioon seuraavat kohdat:

– Olet 21-68 -vuotias

– Olet asunut vakituisesti Suomessa vähintään kolme (3) vuotta

– Olet luotto- ja oikeustoimikelpoinen henkilö, jolla ei ole maksuhäiriömerkintää

– Sinulla on säännölliset tulot

– Sinulla on verkkopankkitunnukset sellaiseen pankkiin, jonka kanssa Fixuralla on yhteistyösopimus

– Palvelun käyttöön tarvitset myös henkilökohtaisen matkapuhelinliittymän ja sähköpostiosoitteen

Miksi minua ei hyväksytty lainanhakijaksi?

Mikäli sinulla on maksuhäiriömerkintä, emme valitettavasti voi antaa sinun hakea lainaa. Jos tiedät ettei sinulla ole merkintää, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme ja me tarkistamme asian.

Kielteinen päätös voi johtua myös esimerkiksi seuraavista seikoista:

– et ole maksanut aikaisempaa Fixuran laskua ajoissa tai uutta Fixura-lainaa ei vielä voi hakea

– tulosi eivät ole riittävän suuret menoihisi nähden

– aikaisempi lainasi on osittain tai kokonaan perinnässä

Kuinka paljon voin lainata?

Voit hakea lainaa 1000 -10 000 euron edestä edellyttäen, että täytät lainaajille asetetut vaatimukset. Jätä lainahakemus tästä

Miten maksan lainani takaisin?

Lainallesi tehdään maksusuunnitelma valitsemallesi laina-ajalle. Kuukausierän suuruuden pystyt määrittelemään jo lainaa hakiessasi. Saat maksutiedot sähköpostiisi aina noin kaksi viikkoa ennen eräpäivää.

Lainassasi on koko maksuajan sama viitenumero, joten voit helposti tehdä verkkopankkiisi valmiiksi maksupohjan säännöllistä kuukausimaksua varten.

Voit myös, milloin tahansa tehdä lainaasi suuremman suorituksen. Ylimääräinen suoritus kohdistuu lainan pääomaan ja lyhentää laina-aikaa maksusuunnitelman loppupäästä. Kuukausieriä ei voi maksaa etukäteen eikä maksusuunnitelmaa voi lainan hyväksymisen jälkeen muuttaa.

Voinko maksaa lainani pois ennenaikaisesti?

Lainanottaja saa toki maksaa lainan takaisin ennenaikaisesti. Pyydämme lainanottajaa ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme, jotta voimme laskea hänelle oikean loppusumman. 

Ennenaikaisen takaisinmaksun yhteydessä lainanottajan on maksettava

– jäljellä oleva pääoma;

– kertynyt mutta maksamaton korko;

– kertyneet mutta maksamattomat tilinhoitomaksut; ja

– vuosittainen välityspalkkio koko laina-ajalta alkuperäisen maksusuunnitelman mukaan

Lainanottajan ei tarvitse maksaa tilinhoitomaksuja eikä korkoa jäljellä olevalta laina-ajalta.

Milloin hakemukseni käsitellään?

Lainahakemuksesi pyritään käsittelemään heti sen saavuttua meille. Liitäthän tulotodistuksesi hakemukseen nopeuttaaksesi sen käsittelyä.

Tulotodistukseksi hyväksytään:
Palkansaaja - Uusin palkkalaskelma
Yrittäjä - Kopio viimeisimmästä ja vahvistetusta tilinpäätöksestä (tuloslaskelma ja tase) sekä uusimmasta henkilökohtaisesta verotuspäätöksestäsi
Eläkkeen tai muun etuuden saaja - Kopio maksupäätöksestä

Milloin laina myönnetään ja koska saan summan tililleni?

Fixura ei itse myönnä luottoa, vaan lainanantajat ovat yksityishenkilöitä. Saat tiedon lainan myöntämisestä sekä sähköpostilla että tekstiviestillä. Sen jälkeen voit hyväksyä lainan verkkopankkitunnuksillasi. Hyväksymisen jälkeen laina näkyy tililläsi muutaman pankkipäivän kuluessa.

Milloin voin tehdä uuden lainahakemuksen Fixuran kautta?

Sinulla voi olla ainoastaan yksi avoinna oleva lainahakemus kerrallaan. Jos olet hyväksynyt saamasi lainan, voit jättää uuden lainahakemuksen aikaisintaan kuuden kuukauden kuluttua. Uuden lainahakemuksen jättäminen edellyttää, että edellisestä lainasta on maksettu vähintään kuusi ensimmäistä lyhennystä. Lainanottajalla voi olla enintään kaksi aktiivista lainaa samanaikaisesti tai yhteensä enintään 10 000 euroa lainattua pääomaa.

Mikä on lainan todellinen vuosikorko?

Lainan arvioitu todellinen vuosikorko näkyy lainaa haettaessa lainalaskimesta, kun klikkaat "Yksityiskohdat" linkkiä. Pääset lainalaskimeen sivun yläreunasta kohdasta "Lainaa". Todellinen vuosikorko löytyy aina myös lainasi velkakirjasta. Todelliseen vuosikorkoon lasketaan lainakoron lisäksi myös lainan kaikki kulut.

Voinko maksaa kuukausieriä etukäteen?

Et voi valitettavasti maksaa kuukausieriä etukäteen. Voit kuitenkin halutessasi maksaa avoimella laskulla ylimääräistä, jolloin laskun ylimenevä osuus lyhentää lainasi pääomaa ja maksusuunnitelma lyhenee lainan loppupäästä.

Voinko saada lainalleni maksuvapaita kuukausia?

Et voi valitettavasti saada lainallesi täysin maksuvapaita kuukausia. Lainanottajalla on kuitenkin mahdollisuus saada lainalleen yksi lyhennysvapaa kuukausi vuodessa. Lyhennysvapaan aikana maksat valitsemastasi erästä vain koron sekä tilinhoitomaksun. Erän pääoman osuus siirtyy maksusuunnitelman loppuun uudeksi eräksi. Huomioithan, että lyhennysvapaaksi voit saada vain sellaisen kuukauden jota ei vielä ole laskutettu, aikaisintaan siis seuraavan kuukauden erän. Saadaksesi lainaasi pääomaltaan lyhennysvapaan kuukauden, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.

Olen hukannut käyttäjätunnukseni ja salasanani

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi. Jos olet unohtanut salasanasi, voit tilata sivujemme kautta linkin sähköpostiisi, jonka avulla voit vaihtaa salasanasi. Klikkaa sivun oikeasta yläkulmasta kohtaa ” Salasana unohtunut ?”