Kysymykset ja vastaukset

Täältä löydät vastaukset useimmin kysyttyihin lainanottajien kysymyksiin. Jos mieltäsi askarruttavaan kysymykseen ei löydy alla olevista vastausta, niin asiakaspalvelumme auttaa mielellään!

 

Mikä on Fixura?

Fixura on Suomen ensimmäinen ja suurin vertaislainoja välittävä yritys. Vertaislaina tarkoittaa ihmisten välistä lainaa – yhdistämme lainanhakijat ja lainanantajat. Kaikki lainat tulevat siis yksityishenkilöiltä ja Fixura toimii ainoastaan välittäjänä. Lainanottajat ja lainanantajat sopivat keskenään lainaan liittyvistä ehdoista, mutta pysyvät toisilleen anonyymeina.

Miten pääsen alkuun?

Kun haluat lainata rahaa, tulee sinun ensin täyttää lainahakemus. Pääset hakemukseen klikkaamalla sivun yläreunasta kohtaa "lainaa". Hakemuksen täyttäminen on helppoa ja nopeaa. Tarkistettuamme luottokelpoisuutesi ja muut tietosi, julkaisemme hakemuksesi sijoittajille.

Mitä minulta vaaditaan, jotta voisin lainata Fixuran kautta?

Täyttääksesi lainanottajan yleiset ehdot, tulee sinun ottaa huomioon seuraavat kohdat:
- Olet 21-68 -vuotias
- Asut vakituisesti Suomessa
- Olet luotto- ja oikeustoimikelpoinen henkilö jolla ei ole maksuhäiriömerkintää
- Sinulla on säännölliset tulot
- Sinulla on verkkopankkitunnukset sellaiseen pankkiin jonka kanssa Fixuralla on
yhteistyösopimus
- Palvelun käyttöön tarvitset myös henkilökohtaisen matkapuhelinliittymän

Miksi minua ei hyväksytty lainanhakijaksi?

Mikäli sinulla on maksuhäiriömerkintä, emme valitettavasti voi antaa sinun hakea lainaa. Mikäli tiedät että sinulla ei ole merkintää, voit ottaa meihin yhteyttä, niin tarkistamme asian. Kielteinen päätös voi johtua myös esimerkiksi seuraavista seikoista:
- meille ilmoitettu puhelinnumero on väärä tai se on salattu
- et ole maksanut aikaisempaa Fixuran laskua ajoissa tai uutta Fixura-lainaa ei vielä voi hakea
- tulosi eivät ole riittävän suuret menoihisi nähden
- aikaisempi lainasi on osittain tai kokonaan perinnässä

Onko turvallista hakea lainaa Fixuran kautta?

Lainan hakeminen ja lainoihin sijoittaminen on erittäin turvallista. Toimimme yhteistyössä suomalaisten pankkien ja perintätoimiston kanssa ja kotisivumme toimii suojatulla yhteydellä. Tunnistautuminen verkkopankin kautta on todella turvallista ja siten varmistamme henkilöllisyytesi. Fixura Ab Oy ei myönnä lainoja ihmisille, joilla on maksuhäiriömerkintöjä, sillä tämä olisi vastoin vastuullista luotonantotapaa.

Kuinka paljon voin lainata?

Voit hakea lainaa 1000 -10 000 euron edestä edellyttäen, että täytät lainaajille asetetut vaatimukset. Jätä lainahakemus tästä

Miten maksan lainani takaisin?

Lainassasi on kuukausittainen maksusuunnitelma valitsemallesi laina-ajalle. Kuukausierän suuruuden pystyt määrittelemään jo lainaa hakiessa. Saat maksutiedot sähköpostiisi aina noin kaksi viikkoa ennen eräpäivää. Lainassasi on koko maksuajan sama viitenumero joten voit tehdä verkkopankkiisi valmiiksi maksupohjan säännöllistä kuukausimaksua varten.

Tuleeko lasku minulle kirjeenä vai sähköpostina?

Laskutamme ainoastaan sähköisesti. Lasku lähetetään kuukausittain sähköpostitse antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Liitteenä on myös tulostettava versio laskusta PDF-muodossa. Tähän tarvitset Acrobat Reader- tai vastaavan lisäohjelman. Voit ladata sen täältä.
Löydät myös kaikki lainan erät ja maksutiedot kirjautumalla omalle Fixura-sivuillesi: Lainaa -> Lainani -> Aktivoi. Klikkaa lainaa että laina avautuu jonka jälkeen valitse Lainan erät-välilehti.

Voinko maksaa lainani pois ennenaikaisesti?

Lainanottaja saa toki maksaa lainan takaisin ennenaikaisesti. Pyydämme lainanottajaa ottamaan asiakaspalveluumme yhteyttä, jotta voimme laskea hänelle oikean loppusumman. Yleisten ehtojemme mukaisesti lainanottajan maksaessa lainansa kokonaan takaisin aikaisemmin kuin maksusuunnitelmaan on merkitty maksaa hän jäljellä olevan pääoman, avoimen koron ja avoimet tilinhoitomaksut sekä vuosittaiset välitysmaksut koko laina-ajalta alkuperäisen maksusuunnitelman mukaan.  Mikäli lainanottaja haluaa vähentää kuukausieriään maksamalla suuremman summan kerralla, hän voi tehdä sen käyttämällä sen hetkisen laskun viitenumeroa. Laskun ylittävä summa lyhentää lainan pääomaa.

Milloin laina myönnetään ja koska saan summan tililleni?

Fixura ei itse myönnä luottoa, vaan lainanantajat ovat yksityishenkilöitä. Siksi on vaikea arvioida, miten nopeasti saat lainaa. Se riippuu paljolti siitä, miten kiinnostava hakemuksesi sijoittajien mielestä on. Joskus lainan saa heti ja joskus sitä joutuu odottamaan hieman pidempään. Kun saat viestin että lainasumma on myönnetty, sinulla on viikko aikaa hyväksyä laina. Mikäli hakemuksesi ei ole täyttynyt halutulla summalla, voit myös hyväksyä pienemmän summan, kunhan se on vähintään 1 000 euroa. Hyväksymisen jälkeen menee muutama pankkipäivä kunnes laina näkyy pankkitililläsi.

Milloin voin tehdä uuden lainahakemuksen Fixuran kautta?

Sinulla voi olla ainoastaan yksi avoinna oleva lainahakemus kerrallaan. Voit jättää uuden hakemuksen kolmannen erän eräpäivän jälkeen, edellyttäen että kaikki erät siihen asti on maksettu ajallaan.

Voinko maksaa kuukausieriä etukäteen?

Et valitettavasti voi maksaa kuukausieriä etukäteen. Voit kuitenkin halutessasi maksaa avoimella laskulla ylimääräistä, jolloin laskun ylimenevä osuus lyhentää lainasi pääomaa ja maksusuunnitelma lyhenee lainan loppupäästä.

Olen hukannut käyttäjätunnukseni ja salasanani

Käyttäjätunnuksesi on se sähköpostiosoite jonka olet meille ensimmäisen sisäänkirjautumisesi yhteydessä antanut. Jos olet unohtanut salasanasi, tilaa linkki salasanan muuttamiseen sivun oikeasta yläkulmasta.

Mikä on lainan todellinen vuosikorko?

Lainan todellinen vuosikorko löytyy lainalaskimesta kun klikkat "Yksityiskohdat" linkkiä. Pääset lainalaskimeen sivun yläreunasta kohdasta "lainaa". Todellinen vuosikorko löytyy aina myös lainasi velkakirjasta.

Voinko saada lainalleni maksuvapaita kuukausia?

Et voi valitettavasti saada lainallesi täysin maksuvapaita kuukausia. Lainanottajalla on kuitenkin mahdollisuus saada lainalleen yksi lyhennysvapaa kuukausi vuodessa. Lyhennysvapaan aikana maksat valitsemastasi erästä vain avoinna olevan koron sekä tilinhoitomaksun. Erän pääoman osuus siirtyy maksusuunnitelman loppuun uudeksi eräksi.