Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Vertaislaina: lainanhoitokulut ja takaisinmaksu

 

FIXURA lainaa Fixuran kautta vertaislainaa hakiessasi sinun kannattaa olla myös tietoinen lainanhoitokuluista ja takaisinmaksuun liittyvistä ehdoista. Lainanottajan yleisiä ehtoja olemme käyneet läpi aiemmassa kirjoituksessa.

Voit hakea kauttamme vertaislainaa 1000 - 10 000 euroa. Fixura välittämät lainat ovat niin sanottuja vertaislainoja eli lainaa yksityishenkilöiden välillä. Lainanottajat ja lainanantajat pysyvät toisilleen anonyymeina. Vertaislainahakemuksen tehdessäsi saat itse päättää lainasumman, koron ja takaisinmaksuajan. Kaikki maksuliikenne tapahtuu turvallisesti sähköpostin välityksellä.

Fixuran kautta haetun vertaislainan sopimusehdot ovat joustavammat ja lainanhoitokulut edullisemmat kuin pikavipeissä ja monissa pankkilainoissa. Vertaislainalla voit esimerkiksi maksaa kaikki pikavippisi pois ja pienentää huomattavasti kuukausittaisia kustannuksia. Lainojen yhdistämisestä olemme kirjoittaneet täällä.

Keskeiset lainanhoitokulut

Fixuran välitysmaksu on 2 % vuodessa lainan alkuperäissummasta. Jos lainaat esimerkiksi 5 000 euroa, välitysmaksu on 100 euroa vuodessa. Käytännössä tämä välitysmaksu peritään kuukausittain 8,33 euron erissä niin kauan kuin maksat lainaa takaisin.

Lainan avausmaksu puolestaan on 5 %, ja se vähennetään heti alkuperäissummasta ennen kuin se maksetaan lainanottajalle. Esimerkiksi 5 000 euron lainassa avausmaksu on 250 euroa. Tilinhoitomaksu on 4 euroa jokaisesta tapahtumasta. Toimintamme ei ole ALV-velvollista ja tästä syystä yllä mainitut kulut eivät sisällä arvonlisäveroa.

Vertaislainan todellinen vuosikorko löytyy lainalaskimesta "Yksityiskohdat"-linkin takaa.

Vertaislainan takaisinmaksu

Sanomattakin lienee selvää, että lainan kuukausierät on tärkeä maksaa ajoissa. Myöhästyneestä takaisinmaksusta lähetetään kirjallinen maksumuistutus ja tämän jälkeen velka annetaan perintätoimiston hoidettavaksi. Perinnässä kuluihin lisätään perintätoimiston maksut sekä viivästyskorko. Kannattaa myös huomata, että jos lainan laskutetusta pääomasta on maksamatta 6 % tai enemmän, erääntyy laina kokonaan.

Lainan takaisinmaksu jaetaan kuukausittaisiksi eriksi. Pisin mahdollinen maksuaika on 60 kuukautta. Voit halutessasi maksaa lainan takaisin myös ennenaikaisesti. Jos maksat lainan takaisin ennenaikaisesti, maksat jäljellä olevan pääoman, avoimen koron ja vuosittaiset välitysmaksut koko laina-ajalta. Tällöin sinun ei kuitenkaan tarvitse maksaa tilinhoitomaksuja eikä korkoa loppu maksusuunnitelman ajalta.