Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Lainojen yhdistäminen ja velkalumipallo apuna velkojen takaisinmaksussa


Maksatko korkeaa korkoa monesta pienestä lainasta ja sinulla on vaikeuksia maksaa ne takaisin? Voit yhdistää lainat hakemalla Fixuran kautta vertaislainaa ja maksaa kaikki pienemmät isokorkoiset lainasi kerralla pois. Velkojen takaisinmaksussa voi auttaa myös ns. velkalumipallo-strategia.

Miksi vertaislaina on hyvä vaihtoehto?

Fixuran vertaislaina on järkevä vaihtoehto kun haluat yhdistää monta pientä lainaa. Lainojen yhdistäminen on taloudellisesti kannattavaa. Välittämämme lainat ovat niin sanottuja vertaislainoja – lainanantajat ovat yksityishenkilöitä. Fixuran tarkoituksena on siis ylläpitää rahanvälitysjärjestelmää tavallisten ihmisten välillä.

Vertaismallissa lainanottajat ja lainanantajat sopivat keskenään lainoihin liittyvistä ehdoista ja Fixura hoitaa kaiken asiaan liittyvän paperityön. Päätät siis itse laina-ajan, summan ja koron suuruuden. Lainanottajat ja lainanantajat pysyvät vertaislainaprosessissa toisilleen anonyymeina.

Lainan takaisinmaksuajan voit valita itse: se voi olla 24 – 60 kuukautta. Lainan suuruus voi olla  1000 – 10 000 euroa. Fixuran kautta nostetut lainat maksetaan takaisin kuukausittain. Lainalaskurimme avulla näet, millainen maksusuunnitelma on erilaisilla lainaehdoilla.

Velkalumipallo sulattaa lainat

Debt-snowball strategy eli velkalumipallo on eräs strategia velkojen takaisinmaksamiseksi. Velkalumipallon keskeinen ajatus on maksaa pienimmät velat takaisin ensimmäisenä. Lähestymistavan teho perustuu siihen, että pienten velkojen maksaminen takaisin ensin antaa onnistumisen elämyksiä. Onnistuminen puolestaan luo uskoa siihen, että velat ovat selätettävissä. Syntyy positiivinen kierre, joka päättyy siihen, että velat ovat sulaneet pois.

Velat siis asetetaan lainasumman mukaiseen järjestykseen pienimmästä suurimpaan. Tarkoitus on lyhentää kuukausittain mahdollisimman paljon pienintä velkaa. Muita velkoja lyhennetään samaan aikaan niiden ehdoissa olevien minimisummien verran. Kun pienin velka on saatu maksettua, siirrytään maksamaan sitä, joka on seuraavaksi pienin.

Lumipallomenetelmä voi tulla kalliimmaksi kuin silloin, jos aloittaisi suurimman yksittäisen velan takaisinmaksusta. Velkalumipallon tarkoituksena on kuitenkin nimenomaan auttaa velkojen takaisinmaksun aloittamisessa – ja loppuunviemisessä. Velat tulevat yksi kerrallaan maksetuiksi, pienimmästä suurimpaan.

Vertaislainasta voi lukea lisää verkkosivuiltamme. Tarjoamme blogissa myös lainahakemuksen tekemiseen liittyviä vinkkejä.