Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Unohda pikavippi: vertaislainassa sinä määräät lainaehdot


Miksi vertaislaina voi olla parempi vaihtoehto kuin pankkilaina? Entä miksi vertaislaina on järkevämpi kulutusluotto kuin pikavippi?

Samoin kuin pikavippi, myös vertaislaina on luonteeltaan vakuudeton kulutusluotto eli laina, joka on myönnetty kuluttamista varten ja jota hakiessa ei tarvitse pyytää sukulaisia tai ystäviä lainan takaajiksi. Vertaislainan yhteneväisyydet pikavipin kanssa loppuvat kuitenkin tähän.

vertaislainaa

Toisin kuin on pikavipeissä tai pankkilainoissa, vertaislainaajana olet tekemisissä nimensä mukaisesti vertaistesi – siis toisten ihmisen kanssa. Vertaislainassa raha liikkuu ainoastaan yksityishenkilöiden välillä. Fixuran tarkoituksena on ylläpitää tällaista rahanvälitysjärjestelmää ihmisten välillä. Vertaislainaan liittyvissä järjestelyissä turvallisuutta ja lainan hakijoiden ja myöntäjien yksityisyydensuojaa kunnioitetaan. Lainanhakija ja lainanantaja pysyvät aina anonyymeinä ja kaikki tiedot käsitellään luottamuksellisesti.

Olennaisesti vertaislaina poikkeaa pikavipistä ja pankkilainasta siinä, että vertaislainan hakija määrittää itse lainan ehdot eli koron, summan sekä maksuajan. Vertaismallissa lainanottajat ja lainanantajat sopivat siis keskenään lainoihin liittyvistä ehdoista ja Fixura hoitaa kaiken asiaan liittyvän paperityön. Usein varsinkin pikavipeissä korko on suoraan sanoen posketon. Monet vertaislainan hakijoista käyttävätkin alempikorkoista vertaislainaa pikavippien poismaksamisessa. Muita yleisiä syitä vertaislainan hakemiselle ovat autolaina, remontti ja esimerkiksi matkaluotto.

Vertaislaina tarjoaa varteenotettavan vaihtoehdon pikavippien epämääräisille lainajärjestelyille ja pankkien sanelemille lainaehdoille. Lisää vertaislainasta kulutusluottona voit lukea tästä.