Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Tervehdys vertaislainaajat ja vertaislainauksesta kiinnostuneet!


Tulin mukaan Fixuraan elokuun 2014 alussa markkinointi- ja myyntijohtajaksi. Samalla muutin perheeni kanssa Hong Kongista Suomeen. Haluan esitellä itseni ja oman tarinani – ja ennen kaikkea sen, mihin Fixura on menossa!

Kuten mainittu, viimeiset 10 vuotta ovat vierähtäneet ulkomailla, pääasiassa Aasiassa, missä asuin Pekingissä ja nyt viimeksi Hong Kongissa. Olin pitkään Nokialla sekä Euroopassa että Aasiassa, sittemmin vastasin Aasian ja Tyynenmeren alueen markkinoinnista ja tuotteista yrityksessä nimeltä Asurion. Yritys on nimenä melko tuntematon Suomessa - Asurion on Yhdysvalloista liikkeelle lähtenyt maailman suurin kulutuselektroniikan vakuuttaja, joka tällä hetkellä lähes startupmaisesti kasvaa Aasiassa.

Ja kuten niin usein, vaimoni totesi vuoden 2014 alkupuolella, että ehkä olisi aika muuttaa takaisin Suomeen, koska tyttäremme lähestyy kouluikää. Samoihin aikoihin olin etsimässä uusia sijoituskohteita; oman salkkuuni portfolioiden ja positioiden rakentamista eri sijoitusluokissa olen tehnyt pitkään ja vuodet Aasiassa ovat antaneet hyvän kosketuspinnan erittäin nopeasti kasvaviin talouksiin ja yrityksiin. Ja niinpä törmäsin sattumalta Fixuraan ja vertaislainailmiöön. Fixurassa kiinnosti luonnollisesti korkea tuotto, mutta ennen kaikkea “rahaa ihmiseltä ihmiselle” -tapa sijoittaa oli todella mielenkiintoinen; se edusti jotain ihan muuta kuin mihin olin siihen mennessä sijoittamisessa tottunut. Otin yhteyttä Fixuran toimitusjohtajaan Mirja Palolaan, koska halusin ymmärtää Fixuran toimintaa paremmin. Yksi asia johti toiseen ja muutaman mutkan kautta löysin itseni elokuussa uutena työntekijänä Fixurassa – eli koskaan ei tiedä mihin kiinnostus vertaislainaamiseen johtaa :-)

Fixura on kasvanut nopeasti perustamisestaan lähtien – voidaan puhua todellisesta high growth -yrityksestä: vertaislainaaminen on tullut tutuksi jo yli 40 000 suomalaiselle joko sijoittamisen tai lainan ottamisen kautta. Viimeisimpiin virstanpylväisiin kuuluu Helsingin toimiston avaaminen Mikonkadulle ja parhaillaan käynnissä oleva laajentuminen kaikkiin suurimpiin Suomen kaupunkeihin. Jos vertaislainauksen markkinointi potentiaalisille sijoittajille kiinnostaa niin ota ihmeessä yhteyttä: heikki.koivu@fixura.com.

Suurin hidaste vertaislainauksen kasvulle on sijoitusmuodon ja Fixuran tuntemattomuus. Olemme huomanneet että kun potentiaaliset sijoittajat tutustuvat sekä sijoitusmuotoon että yritykseen, erittäin suuri osa päättää tarttua tilaisuuteen. Fixuran näkyvyys sijoitusmessuilla ja sijoittajamediassa tuleekin lisääntymään voimakkaasti nyt loppuvuoden aikana. Fixura on suhteellisen nuori yritys, joten on luonnollista, että nimi ei ole kaikille tuttu – tätä lähdemme nyt parantamaan. Tulette löytämään Fixuran sekä Talentumin Rahapäivä-tapahtumasta 23.9. että Wanhan Sataman Sijoitus - Invest 2014 -messuilta 12 - 13.11. Tapahtumissa meillä on esittelyalue ja lisäksi pidämme esitykset vertaislainauksesta uutena sijoitusmuotona. Tämän lisäksi Fixuran voi bongata Taloustaidon tuoreimmasta numerosta sekä tulevasta Arvopaperin Sijoitusopas-lehdestä.

Haluan parantaa myös tarjoamaamme sijoittajainformaatiota. Verkkosivuiltamme löytyy jo ydintieto, mutta voimme tehdä tälläkin alueella enemmän. Huomasin tämän itse, kun tutustuin Fixuraan sijoittajana, enkä löytänyt verkkosivuilta kaikkea kaipaamaani tietoa. Mitä enemmän tarjoamme informaatiota, sitä helpompaa kaikkien on tehdä henkilökohtainen päätös siitä, haluavatko lähteä mukaan tähän erittäin nopeasti kasvavaan vertaistalouden ilmiöön.

Maailmalta nähdään, että kun vertaislainamarkkinat kehittyvät, hyvin usein niistä tulee edullisin tapa lainata rahaa – siis toisilta ihmisiltä voi lainata edullisemmin kuin pankeilta, mikäli luottotiedot ja henkilökohtainen talous on kunnossa. Korkoerot eri lainaajien välillä todennäköisesti tulevat kasvamaan: korkean luottoluokituksen omaavat lainanhakijat saattavat saada lainaa selkeästi alle 10 %:n korolla, mikä on edullisempaa kuin vastaava laina pankista. Tällaisia tapauksia lukeutuu myös Fixuran lainanottajiin. Vastaavasti alhaisemman luottoluokituksen omaavat henkilöt saavat lainaa korkeammalla korolla, mutta edelleen paremmilla ehdoilla kuin pankeista. Tämä kehitys tulee todennäköisesti kestämään muutaman vuoden eli nopeita muutoksia ei tulla näkemään. Se kuitenkin asettaaselkeän suunnan, jonka eteen teemme töitä.

Me fixuralaiset tulemme olemaan aktiivisesti mukana sekä blogeissa että mediassa, jotta vertaislainaus näkyy, kuuluu ja kehittyy. Luonnollisesti suurin työ menee Fixuran toiminnan ja tuotetarjonnan kehittämiseen. Kiitoksia mielenkiinnosta ja siitä, että olette mukana kehittämässä vertaislainausta Suomessa!

 

 

heikki
Name         Heikki Koivu
Website     https://www.fixura.fi/fi-fi/home/
Job Title     CCO
Company   Fixura
Kauppapuistikko 15 krs. 5, Vaasa