Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Mitkä ovat lainanottajan yleiset ehdot?


Vertaislainan hakeminen Fixuran kautta on helppoa kun huomioi muutamat perusseikat. Seuraavassa käymme läpi ne keskeiset ehdot, jotka lainanhakijan tulee täyttää.
  • Vertaislainaa voi hakea täysivaltainen, 21–68 -vuotias henkilö, joka asuu pysyvästi Suomessa. Lainan hakijalla tulee olla puhtaat luottotiedot. Luottokelpoisuuden varmistamiseksi Fixuralle tulee myös tehdä selvitys tulotiedoista.
  • Lainan hakijalla tulee olla verkkopankkitunnukset yhdessä seuraavista pankeista: Danske Bank, OP, Aktia, Handelsbanken tai Nordea.
  • Lainan hakijalla tulee olla puhelinliittymä yhdessä yleisimmistä suomalaisista operaattoreista. Liittymä ei tule olla prepaid-liittymä. Puhelinnumeron ei tule olla salattu, eikä liittymä saa sisältää palvelunumeroestoa.

Jos hakijalla on jo entuudestaan Fixuran vertaislainaa, hän voi hakea uutta lainaa aikaisintaan kolmen kuukauden päästä edellisen lainan hyväksymispäivästä. Tämä edellyttää, että edellisen lainan takaisinmaksu on hoidettu ajallaan. Lainanhakijalla voi olla samanaikaisesti kolme lainaa, kuitenkin maksimissaan 10 000 euron edestä.

Vertaislaina on kulutusluottona erilainen kuin esimerkiksi pikavippi tai pankkilaina. Vertaislainan hakija nimittäin määrittää hakemuksessaan itse lainan ehdot eli koron, summan sekä maksuajan.

Vertaislainaajana olet tekemisissä vertaistesi – siis toisten ihmisen kanssa. Vertaislainassa raha liikkuu ainoastaan yksityishenkilöiden välillä. Fixuran vertaislainamalli on täten riippumaton pankeista ja rahoituslaitoksista Lainanottajat ja lainanantajat pysyvät vertaislainayhteisössä toisilleen anonyymeina.

Vertaislainahakemuksen voit tehdä täällä. Vinkkejä itse lainahakemuksen tekemiseen liittyen voit lukea täältä.