Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Joustavampi Autoinvest


Uusimman järjestelmäpäivityksemme myötä Autoinvest-toiminnostamme tuli entistäkin joustavampi. Uudistuksen myötä sijoittajat voivat valita sijoitusportfolion tähtiluokkakohtaisen enimmäisosuuden 0 – 100% väliltä.

Ennen uudistusta sijoittajien tuli valita tähtiluokkakohtaisesti tarkat salkkuosuudet uusien enimmäisosuuksien sijaan. Nyt muutoksen jälkeen sijoittajilla on mahdollisuus valita jopa 100% enimmäisosuus kaikissa tähtiluokissa. Tällä tavalla Autoinvest pystyy aiempaa joustavammin sijoittamaan varoja uusiin lainoihin aina kun sijoittajan määrittelemät korko- ja laina-aikakriteerit kohtaavat markkinoilla olevien lainahakemusten kanssa. Uudistuksen myötä sijoittajilla on siis mahdollisuus vähentää sijoitusportfolioidensa tähtiluokkakohtaisia rajoituksia. Tämä tehostaa sijoittajiemme pääomankiertoa vähentäen passiivisen sijoituspääoman määrää, mikä puolestaan parantaa koko sijoitetun pääoman tuottoastetta.

Sijoittaminen Kuva 1. Ennen uudistusta Autoinvestin salkkuosuudet tuli valita tähtiluokkakohtaisesti niin, että osuuksien yhteenlaskettu määrä on tasan 100%. Tällöin sijoittajille saattoi jäädä salkkuun vapaata pääomaa sellaisille tähtiluokille, joissa on matalampi lainakysyntä tai sijoittajien korkovaatimus ei ole linjassa markkinatilanteen kanssa.

vertaislainasijoittaminenKuva 2. Uudistuksen jälkeen sijoittajat voivat valita salkkuosuudet tähtiluokittain niin, että osuuksien yhteenlaskettu määrä voi olla yli 100% (kuvassa salkkuosuuksien yhteenlaskettu määrä on 160%). Tällä tavalla sijoittajat voivat antaa Autoinvestille mahdollisuuden tehdä sijoituksia aina, kun valituissa tähtiluokissa korko- ja laina-aikakriteerit kohtaavat markkinoilla olevien lainahakemusten kanssa. Uudistus tekee vertaislainasijoittamisesta tehokkaampaa vähentämällä salkun tuottamattoman pääoman määrää.

Mikäli et ole vielä päivittänyt salkkuosuuksiasi, suosittelemme tekemään sen mahdollisimman pian. Joustavampi Autoinvest tarjoaa parempia tuottomahdollisuuksia!

 

Esapekka
Name          Esapekka Heikkilä
Website      https://www.fixura.fi/fi-fi/home/
Job Title      Investor Relations Associate
Company    Fixura
Hovioikeudenpuistikko 15 C 29, Vaasa