Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Huomioi nämä kun haet vertaislainaa

hae vertaislaina


Fixuran kautta haettava vertaislaina on suuruudeltaan 1000 – 10 000 euroa. Lue tästä vinkkejä siitä, mitä lainan hakijan kannattaa tietää jo ennen lainahakemuksen lähettämistä.

1. Korko ja takaisinmaksuaika

Lainan takaisinmaksuajan voit valita itse: se voi olla 24 – 60 kuukautta. Jos pystyt maksamaan lainan takaisin lyhyessä ajassa, voit ehdottaa lainahakemuksessasi pienempää korkoa kun pitkän takaisinmaksuajan lainoissa. Esimerkiksi 24 kk:n takaisinmaksuajan lainassa korko on tyypillisesti pienempi kuin 36 kk:n suunnitelmassa. Pidemmän takaisinmaksuajan omaava lainahakemus taas kiinnostaa lainanantajia yleensä juuri siksi, että sen korko on korkeampi. Korkeampi korko siis tarkoittaa, että pyytämäsi lainasumman saaminen on todennäköisempää.

Olennaisesti koron suuruuteen vaikuttaa saamasi luottoluokitus: korkea luottoluokitus tarkoittaa, että voit pyytää alhaisempaa korkoa. Lainalaskurimme avulla näet yksityiskohtaisesti, millainen maksusuunnitelma on erilaisilla lainaehdoilla. Laskurin löydät täältä.

2. Panosta lainahakemukseen

Kun sinut on hyväksytty lainanhakijaksi, voit vielä jälkeenpäin muokata Fixuran sivulla (nimimerkin alla) julkaistun hakemuksesi lainaehtoja. Muokkaus on mahdollista niin kauan kunnes ensimmäinen lainanantaja on sijoittanut lainaasi. Lainahakemus kannattaa kirjoittaa huolella, sillä luottoluokituksen ohella se vaikuttaa siihen, saatko hakemasi lainasumman. Hakemusta kannattaa miettiä lainanantajan näkökulmasta: osoitatko hakemuksessa, että olet henkilö, joka hoitaa taloutensa vastuullisesti ja maksaa lainat takaisin ajallaan?

Lainan rahoitusaika on kaksi viikkoa ensimmäisestä sijoituksesta ja lainasi voit nostaa sen jälkeen kun koko laina on myönnetty. Mikäli et enää tarvitsekaan lainaa, voit myös kieltäytyä siitä, jolloin rahat palautuvat takaisin sijoittajille.

Jos taas on käynyt niin, etteivät lainanantajien sijoitukset kata koko lainasummaa, saat tästä tekstiviesti-ilmoituksen. Voit valita, hyväksytkö vai hylkäätkö myönnetyn lainasumman. Huomaa kuitenkin, että jos summa on jäänyt alle 1000 euron, et voi nostaa lainaa, koska välittämämme lainat ovat aina vähintään 1000 euron suuruisia.

3. Takaajalla parannat luottoluokitusta

Fixuran kautta haettava vertaislaina on luonteeltaan vakuudeton kulutusluotto. Voit kuitenkin lisätä lainahakemukseesi takaajan, joka parantaa luottoluokitustasi ja siten mahdollisuuksiasi saada lainaa. Kuten muissakin rahoitusjärjestelyissä, takaaja sitoutuu maksamaan lainan takaisin jos et siihen itse kykene. Takaajia koskevat samat ehdot kuin lainanottajia.

Jos jokin jäi askarruttamaan mieltäsi, voit löytää vastauksen usein kysytyt kysymykset -sivultamme tai lyhyestä esittelyvideostamme.

Opastusta kuluttajaluotoista ja lainsäädännöstä puolestaan löydät Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilta.