Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Archive: June, 2014

Aihealueita blogissa ovat sijoittaminen, jakamistalous- ja vertaislaina-aiheet niin sijoittajan kuin lainaajan näkökulmasta.

“Vertaislainat ovat rahoitusalan kummajainen”

Anna-Sofia Berner kirjoittaa Helsingin Sanomissa 7.10.2012, että vertaislainat ovat rahoitusalan kummajainen. Berner viittaa siihen, että vertaislainoja välittävät yritykset toivovat alalle lisää säätelyä. Tällä hetkellä vertaislainayritykset eivät kuulu Finanssivalvonnan piiriin.

Read more about '“Vertaislainat ovat rahoitusalan kummajainen”'...

Vertaislaina ja sijoittajan riskien hallinnointi

Nordnetin talousvalmentaja Martin Paasi toteaa blogissaan 14.5.2014, että korkeampi riski tarkoittaa usein myös korkeampaa tuottoa. Tämä yksinkertainen totuus pätee myös vertaislainoissa. Fixuran kautta vertaislainoihin sijoittaneen keskimääräinen vuosituotto on ollut yli 10 %.

Read more about 'Vertaislaina ja sijoittajan riskien hallinnointi'...

Unohda pikavippi: vertaislainassa sinä määräät lainaehdot

Miksi vertaislaina voi olla parempi vaihtoehto kuin pankkilaina? Entä miksi vertaislaina on järkevämpi kulutusluotto kuin pikavippi?

Samoin kuin pikavippi, myös vertaislaina on luonteeltaan vakuudeton kulutusluotto eli laina, joka on myönnetty kuluttamista varten ja jota hakiessa ei tarvitse pyytää sukulaisia tai ystäviä lainan takaajiksi. Vertaislainan yhteneväisyydet pikavipin kanssa loppuvat kuitenkin tähän.

Read more about 'Unohda pikavippi: vertaislainassa sinä määräät lainaehdot'...

Vertaislaina: vanhin tapa lainata rahaa ihmiseltä ihmiselle

Vertaislainaus, sosiaalinen lainaus, peer-to-peer (p2p) lainaus – mitä se on? Vertaislaina tarkoittaa, että yksityishenkilöt voivat myöntää toisilleen lainaa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan vertaislaina on siis maailman vanhin laina- ja sijoitusmuoto.

Read more about 'Vertaislaina: vanhin tapa lainata rahaa ihmiseltä ihmiselle'...